Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Kto nie próbował kiedyś frytek? Podobno najlepsze są do kupienia pod wielką literą “M”, ale czy próbowałeś domowych? Jeżeli nie to spróbuj koniecznie! Tutaj masz prosty przepis na domowe, tradycyjne frytki.
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 2 porcji)
Tradycyjne frytki do zrobienia w domu
Olej od smażenia możesz zostawić i na drugi dzień ponownie wykorzystać go do zrobienia frytek.
Posypane solą podobno smakują najlepiej. Nie zaszkodzi jednak podać ich z dodatkiem ketchupu lub sosu, np. według poniższego przepisu.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Pewnie nie raz słyszałeś że od słodyczy, fast food-ów czy gotowego sklepowego jedzenia się tyje. Też to słyszałem dlatego postanowiłem…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Stare ZOO w Poznaniu to drugi najstarszy ogród zoologiczny w Polsce oraz jeden z najstarszych ogrodów na świecie, który mimo…
Wakacje w Lubniewicach były wyjątkowe pod wieloma względami. Były to pierwsze letnie wakacje z naszym synkiem (miał wtedy 10 miesięcy),…