Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Kto nie próbował kiedyś frytek? Podobno najlepsze są do kupienia pod wielką literą “M”, ale czy próbowałeś domowych? Jeżeli nie to spróbuj koniecznie! Tutaj masz prosty przepis na domowe, tradycyjne frytki.
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 2 porcji)
Tradycyjne frytki do zrobienia w domu
Olej od smażenia możesz zostawić i na drugi dzień ponownie wykorzystać go do zrobienia frytek.
Posypane solą podobno smakują najlepiej. Nie zaszkodzi jednak podać ich z dodatkiem ketchupu lub sosu, np. według poniższego przepisu.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Góry Stołowe to magiczna kraina, zaklęta w skale, które przybierają tutaj niezwykłe kształty i formy. Wiele z nich przypomina zwierzęta…
Dzielnica Cesarska w Poznaniu jest szczególnym miejscem na mapie centrum miasta. To “pamiątka” po dawnym zaborcy, który postanowił z ówczesnego…