Domowe przepisy na pasty kanapkowe
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Kupić mus jabłkowy w dzisiejszych czasach to nie problem. Podobnie jabłka prażone. Do wyboru mamy tubki, słoiki czy wręcz worki z pulpą jabłkową.
Ale okazuje się jednak, że jego zrobienie jest równie proste jak kupno. A smak domowego musu czy prażonych jabłek jest jedyny w swoim rodzaju. Krótko mówiąc najlepszy!
Takie przerobione domowym sposobem jabłka, idealnie nadają się do deserów, ciast czy słodkich dań obiadowych. Sprawdzą się znakomicie jako dodatek do dań serwowanych dzieciom oraz filar diety lekkostrawnej, u osób z wrażliwym żołądkiem. Czyżby idealny składnik diety dla każdego z nas? Oczywiście! Dlatego poniżej przepis, jak zrobić go samemu w swojej kuchni.
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 1,5 kg musu)
Domowy mus jabłkowy (jabłka prażone)
Przygotowany według podanego przepisu mus jabłkowy, możesz przechowywać przez długi czas. W tym celu musisz do zapasteryzować w słoikach lub zamrozić. Ja wybrałem ten drugi wariant. Podzieliłem mus na niewielkie porcje, które potem zamroziłem. Po odmrożeniu dodaję go na przykład do deserów dla mojego syna.
Sam mus jabłkowy jest półproduktem, który dopiero w otoczeniu innych składników staje się pełnoprawnym daniem czy deserem.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Ostrów Lednicki – założę się, że każdy z Was słyszał choć raz o tym miejscu! Ta niewielka wyspa na Jeziorze…
Punkt widokowy na Kruczych Skałach w Szklarskiej Porębie to miejsce, które wielu gości tego miasta widziało, niewielu jednak na niego…