Dieta bez diety! Proste zasady i sprawdzone przepisy!
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Sezon na fasolkę w pełni! Niestety nie trwa wiecznie, dlatego warto wykorzystać okazję i przygotować jej zapasy na zimę. Fasolka szparagowa w słoiku to właśnie, to co musimy zrobić by cieszyć się nią przez cały rok.
Oczywiście nie jest tak pyszna jak świeżą, dopiero co zerwana i ugotowana ale na pewno swoim smakiem uraczy nie jedno podniebienie. Spróbuj zrobić ją w domu!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 7 słoików o pojemności 500-600 ml)
Fasolka szparagowa w słoiku
Przetwory dobrze jest za każdym razem opisać. Fasolkę oczywiście bez problemu odróżnimy od innych, jednak warto sobie ją oznaczyć chociażby rokiem, w którym ją przygotowaliśmy. Łatwiej będzie nam wtedy w pierwszej kolejności, brać najstarsze przetwory.
Sprawdzonym sposobem mojej babci jest pisanie pierwszej charakterystycznej litery nazwy i rocznika. W przypadku fasoli jest to “F20”, co oznacza fasolę z 2020 roku. Bardzo się takie oznaczenia przydają przy dżemach, gdzie łatwo odróżnimy truskawkowy (T) od wiśniowego (W) lub powideł śliwkowych (Ś).
Tak przygotowana fasolka szparagowa w słoiku wymaga jedynie by ją odgrzać. Dlatego gdy najdzie cię ochota na fasolkę po sezonie, odkręć słoik, wlej całą zawartość słoika do garnka i podgrzej do wrzenia. Jeżeli jest za mało zalewy, dodaj wody.
Tak przygotowana fasolka świetnie sprawdza się jako dodatek do na przykład kotletów.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Szachty w Poznaniu to dawne cegielniane zagłębie miasta, które obecnie przekształcono w piękny, ogólnodostępny park. Wokół dawnych dołów wyrobiskowych, dzisiaj…
Skansen Filmowe Soplicowo to jedyny w kraju skansen filmowy, w którym będziecie mogli zobaczyć oryginalną filmową scenografię, stworzoną specjalnie dla…