Pomysły na dodatki do obiadu!
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Wczesna zima, kapusta kiszona to teraz produkt idealny do wykorzystania. Dlatego wybór padł na kapuśniak, oczywiście na żeberkach wieprzowych. Zobaczcie mój przepis i spróbujcie sami! Mówią, że wychodzi rewelacyjny!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 10 porcji)
Klasyka. Kapuśniak na żeberkach wieprzowych
Najlepsza kiszona kapusta to ta domowa. Wydaje się, że jaj zrobienie jest trudne, wymaga drewnianej beczki i kapusty prosto z pola. Oczywiście takie wykonanie jest pewnie najdoskonalsze ale można ją zrobić nawet w mieszkaniu w bloku – sprawdź mój przepis na kapustę kiszoną w słoiku.
Kapuśniak podajemy na gorąco w głębokim talerzu. Na wierzchu układamy żeberko z zupy. Można jeszcze posypać kapuśniak świeżo posiekanym koperkiem jeżeli ktoś lubi.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Akademia Lubrańskiego w Poznaniu to bardzo ważne i znaczące miejsce w historii stolicy Wielkopolski, które mimo rożnych kolei losu nadal…
Opactwo Benedyktynów w Lubiniu to unikatowy zabytek, położony wśród malowniczych pól i łąk wielkopolskiej wsi, którego historia liczy sobie blisko…