Domowe przepisy na pasty kanapkowe
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Pewnie też wyrzucacie do śmieci kostki i skórki, które zostają po wpałaszowaniu pieczonego kurczaka. Do pewnego czasu również tak robiłem, jednak wszystko zmieniło się kiedy odkryłem przepis na rosół z pieczonego kurczaka, który początkowo wydał mi się nieco… niedorzeczny. Mimo to spróbowałem i następnie bardzo się zaskoczyłem, tym jak świetny rosół udało mi się w ten sposób przygotować. Zastanawia Was jaki jest rosół z pieczonego kurczaka? Zdecydowanie bardziej wyrazisty w smaku, odważniej doprawiony, bardziej złocisty i posiadający więcej aromatu od swojego, bardziej tradycyjnego odpowiednika na który przepis znajdziecie tutaj: Rosół jak u mamy. Poznajcie zatem jak go przygotować i być może rozpocząć nim swoją przygodę z kuchnią zero waste!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 5-6 porcji)
Rosół z pieczonego kurczaka. Daj się zaskoczyć!
Skoro poznaliście jeden z przepisów typu zero waste, w których myślą przewodnią jest takie gotowanie by jak najmniej żywości trafiało do kosza warzywa, koniecznie poznajcie jeszcze jeden przepis, dzięki któremu wykorzystacie ugotowane warzywa z rosołu i zamienicie je w przepyszne kotlety. Oto mój przepis na kotlety warzywne!
Rosół z pieczonego kurczaka można serwować na stół od razu do ugotowaniu. Ja jednak proponuję odstawić go na około 30 minut aby wszystkie przyprawy i drobiny znajdujące się w nim opadły na dno garnka, dzięki czemu rosół z pieczonego kurczaka stanie się bardziej klarowny. Tak przygotowany rosół podawajcie z drobnym makaronem (np. nitki, gniazdka), kawałkami gotowanej marchewki i odrobiną pokrojonej natki pietruszki, jeżeli lubicie.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Poznajcie moje pomysły na uroczysty obiad w niedzielę lub inny świąteczny dzień! Choć nie jestem entuzjastą szczególnie wystawnego życia i…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Park Miniatur Latarni Morskich w Niechorzu to jedna z najciekawszych atrakcji w tej nadmorskiej miejscowości. Odwiedzając to miejsce będziecie mieli…
Biskupin często nazywany jest polskimi Pompejami, bo właśnie tutaj w latach 30. ubiegłego stulecia dokonano sensacyjnego odkrycia zatopionego “miasta” –…