Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Kotlety warzywne to przepis bardzo na czasie! Po pierwsze do ich przygotowania wykorzystujemy warzywa z rosołu, które w wielu domach lądują w koszu na śmieci… Po drugie, to przepis bardzo prosty, wręcz banalny przez co każdy bez problemu może go przygotować a po trzecie, zadowoli i uszanuje życiowe wybory wegetarian, których z każdym rokiem przybywa. Kotlety warzywne doskonale sprawdzą się jako propozycja jarskiego obiadu na piątek czy ciekawego obiadku dla najmłodszych, dlatego tym bardziej poznajcie prosty przepis na ten warzywny przysmak!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 16-18 kotletów)
Kotlety warzywne. Wykorzystaj warzywa z rosołu!
Aby zebrać 1 kilogram gotowanych warzyw z rosołu, trzeba trochę tego wywaru ugotować… Nie trzeba jednak od razu gotować porcji jak dla wojska, bo warzywa z rosołu możecie po prostu zamrozić, w ten sposób zebrać ich większą ilość a gdy będzie ich już wystarczająco dużo rozmrozić i przygotować z nich kotlety warzywne.
Kotlety warzywne możecie podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Mogą być zarówno daniem głównym jak i dodatkiem do obiadu, np. doskonałym zamiennikiem dla frytek czy gotowanych ziemniaków. Podając je jako samodzielne danie, warto podać je np. z dodatkiem jogurtu naturalnego, sosu pomidorowego lub sosu czosnkowego. Dodatkiem do nich mogą być np. ogórki kiszone, prosta i szybka w przygotowaniu surówka z czerwonej kapusty czy banalna sałatka z pomidorków koktajlowych.
Jako dodatek do obiadu, doskonale sprawdzą się w towarzystwie smażonej ryby, klasycznego kotleta schabowego, kotletów francuskich czy nadzianych pieczarkami i papryką kotletów mielonych.
#TAGI
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Szklarska Poręba to miasto położone pomiędzy Karkonoszami a Górami Izerskimi, dzięki czemu dookoła rozsiane są doskonałe punkty widokowe, zarówno na…
Poznajcie niesamowity i piękny Złotów i okolice, które urzekną Was swoimi atrakcjami i krajobrazem. Niestety północna Wielkopolska a dokładniej Krajna…