Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Zawsze były w piwnicy naszego domu i zawsze trzeba było po nie iść… Kto tam myślał o tym by kiedykolwiek kupić ogórki konserwowe, zawsze w naszym domu były te przygotowane przez mamę. Dlatego też, ten przepis właśnie od mamy udało mi się wyciągnąć, bo moim zdaniem zrobione właśnie w ten sposób są najlepsze! Spróbujcie sami!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 6 słoików po 300 ml)
Tradycyjne ogórki konserwowe
Warto ogórki konserwowe przygotować w mniejszych słoiczkach. Czasami np. do sałatki potrzebujemy tylko 2-3 korniszonów, dlatego reszta ogórków, która zostanie w dużym słoiku staje się problemem. Trzeba je szybko zjeść, by się nie zepsuły.
Ogórki konserwowe to zarówno doskonały dodatek do dań głównych jako jeden z półproduktów do wielu innych dań.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Mało kto wie, że gostyńska Święta Góra jest jednym z najważniejszych miejsc kultu maryjnego w Polsce! Równie niewielu wie, że…
Przyciąganie gór rośnie wraz z czasem, który mija od naszej ostatniej wędrówki górskim szlakiem. Każdy kto pokochał góry, doskonale zna…