Pomysły na dodatki do obiadu!
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Proste śniadanie, które każdy może zrobić dosłownie w 10 minut. Moja wersja to klasyka – jajka, wędzony boczek i szczypiorek – trzy składniki na doskonałą jajecznicę. Uwierz mi, że jajecznica na boczku przygotowana z rana dla całej rodziny ustawia Wam dzień od razu!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 2 porcji)
Jajecznica na boczku – pyszna i prosta
Taka porcja wystarcza dla dwóch dorosłych osób. Ogólnie zasada u mnie jest prosta: dla kobiet 2 jajka, dla mężczyzn 3 jajka a dla dzieci jedno jajko. Te proporcje prawie zawsze się sprawdzają.
Boczek wędzony możesz zastąpić również wędzoną szynką lub kiełbasą. Pamiętaj wtedy tylko o dodaniu masła.
Jajecznicę można podawać z kromką chleba lub dla bardziej ambitnych, z kanapkami.
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Poznajcie wyjątkowo piękne uzdrowisko Kudowa-Zdrój, które swoje najciekawsze miejsca skrywa wśród palm! Poznajcie je z mojego wpisu w którym przybliżam…
Dawny Poznań był jednym z najbardziej ufortyfikowanych miast w Polsce! Średniowieczny Poznań za murami, był blisko 1200 razy mniejszy powierzchniowo…