Domowe przepisy na pasty kanapkowe
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Lubię nieszablonowe śniadania, dlatego przepadam za domowym pieczywem (np. chlebem pszennym z żurawiną czy chlebem razowym) i pastami kanapkowymi! Po np. paście z wędzonej makreli i twarogu oraz kilku innych pastach, przyszedł czas by w moim przepiśniku pojawiła się klasyczna pasta jajeczna! Jest ona banalnie prosta w przygotowaniu, wymaga jedynie kilku składników, które pewnie masz w swoim domu a co najważniejsze, wychodzi niesamowicie smaczna! Ten prosty przepis możesz wykorzystać w każdej wolnej chwili, bo jej przygotowanie to kilkadziesiąt minut! Dlatego dzielę się nim z Wami i zachęcam do wypróbowania!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 8 porcji)
Klasyczna pasta jajeczna
Pastę jajeczną możesz śmiało przygotować wieczorem i przechować w lodówce do śniadania, podczas którego bez dwóch zdań smakuje najlepiej!
Nie musisz jej również rozdrabiać blenderem, co wydaje mi się najszybsze i najprostsze, tylko możesz pokroić wszystko na drobno nożem.
Pasta jajeczna lubi szczypiorek:) Właśnie dlatego podaję ją na pieczywie (najlepiej domowym np. chlebie razowym) posypaną świeżym szczypiorkiem. Dodatkowo można podać ją z rzodkiewką, świeżym ogórkiem lub ogórkiem małosolnym.
#TAGI
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Miliony światełek, tworzących niezwykłe świetlne rzeźby i konstrukcje, wyglądające razem jak bajkowa kraina otoczona przyrodniczymi ciekawostkami – to w wielkim…
Dawny Poznań był jednym z najbardziej ufortyfikowanych miast w Polsce! Średniowieczny Poznań za murami, był blisko 1200 razy mniejszy powierzchniowo…