Dieta bez diety! Proste zasady i sprawdzone przepisy!
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Jestem jednym z tych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez chleba. Oczywiście najlepszy chleb to świeży, najlepiej jeszcze ciepły bochenek. Trudno jednak kupić taki w sklepie, czy piekarni dlatego warto spróbować przygotować go w domu i właśnie dlatego poznajcie przepis na chleb pszenny z żurawiną, który lata temu strasznie przypadł do mojego gustu. trzeba uczciwie przyznać, że największą “robotę” w nim, robi żurawina, która nadaje słodkości, przełamania i doskonale komponuje się zarówno z wytrawnym jak i słodkim okładem. Spróbujcie przygotować go w swoich domach i przekonajcie się dlaczego tak chętnie do niego wracam!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 1 bochenka o wadze około 700 g)
Chleb pszenny z żurawiną
Chleb pszenny z żurawiną najlepiej przechowywać owinięty w bawełnianą ściereczkę i włożony do szczelnego pojemnika czy torebki foliowej. Niestety chcemy drożdżowe zachowują swoją świeżość krócej niż chleby na zakwasie, dlatego najlepiej zjeść chlebek w ciągu 1-2 dni.
Świeży chleb smakuje najlepiej jeszcze ciepły, dodatkowo jak ktoś lubi posmarowany jedynie masłem. To tylko jedno i najprostsze z możliwych sposobów podania tego chleba. Jeżeli jednak macie ochotę na coś bardziej wyszukanego polecam Wam, by chleb pszenny z żurawiną podać z powidłami śliwkowymi, serem pleśniowym, pastą z twarogu i makreli, śniadaniowej gziczki, dobrą wędliną czy sałatką z tuńczyka.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
W sercu malowniczego Karpacza kryje się miejsce, które przeniesie Was w fantastyczny świat miniaturowych konstrukcji – Muzeum Techniki i Budowli…
Wzgórze Gosań to wyjątkowe miejsce w Wolińskim Parku Narodowym ale i na całym polskim wybrzeżu. To właśnie na jego zboczach…