Domowe przepisy na pasty kanapkowe
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Jestem jednym z tych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez chleba. Oczywiście najlepszy chleb to świeży, najlepiej jeszcze ciepły bochenek. Trudno jednak kupić taki w sklepie, czy piekarni dlatego warto spróbować przygotować go w domu i właśnie dlatego poznajcie przepis na chleb pszenny z żurawiną, który lata temu strasznie przypadł do mojego gustu. trzeba uczciwie przyznać, że największą “robotę” w nim, robi żurawina, która nadaje słodkości, przełamania i doskonale komponuje się zarówno z wytrawnym jak i słodkim okładem. Spróbujcie przygotować go w swoich domach i przekonajcie się dlaczego tak chętnie do niego wracam!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 1 bochenka o wadze około 700 g)
Chleb pszenny z żurawiną
Chleb pszenny z żurawiną najlepiej przechowywać owinięty w bawełnianą ściereczkę i włożony do szczelnego pojemnika czy torebki foliowej. Niestety chcemy drożdżowe zachowują swoją świeżość krócej niż chleby na zakwasie, dlatego najlepiej zjeść chlebek w ciągu 1-2 dni.
Świeży chleb smakuje najlepiej jeszcze ciepły, dodatkowo jak ktoś lubi posmarowany jedynie masłem. To tylko jedno i najprostsze z możliwych sposobów podania tego chleba. Jeżeli jednak macie ochotę na coś bardziej wyszukanego polecam Wam, by chleb pszenny z żurawiną podać z powidłami śliwkowymi, serem pleśniowym, pastą z twarogu i makreli, śniadaniowej gziczki, dobrą wędliną czy sałatką z tuńczyka.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Jeżeli szukacie pomysłu na urozmaicenie śniadania, kolacji czy imprezowych przekąsek, doskonale trafiliście:) Poznajcie moje przepisy na pasty kanapkowe, które są…
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Osieczna to malowniczo położone miasto w południowej Wielkopolsce, słynące od stuleci z zabytkowych drewnianych wiatraków, okazałego zamku a w ostatnich…
Błędne Skały to najbardziej wyjątkowy, urokliwy i ciasny labirynt skalny Gór Stołowych! Spacer wśród potężnych bloków skalnych, przedzierając się przez…