Przekąski na imprezę na zimno i ciepło [PRZEPISY]
Spodziewasz się gości? Organizujesz domówkę a może wyprawiasz urodziny? Pewnie szukasz inspiracji na przekąski na imprezę na zimno i ciepło,…
Bywają takie okazje, gdzie zwykły, codzienny rosół nie robi już wrażenia, mimo że również jest doskonały w smaku. Na specjalne okazje mam coś wyjątkowego – królewski rosół z perliczki, wołowiny i kurczaka, który jest intensywnie mięsny w smaku, tłuściutki i aromatyczny! Musicie uwierzyć mi na słowo, że smakuje zdecydowanie inaczej od rosołów, które jadamy na co dzień. Jest to zasługa aż 3 gatunków mięsa, dużej ilości warzyw oraz dodatku suszonych grzybów, które również dodają odrobinę swojego aromatu. A wszystko to wolno gotowane, bo podobno prawdziwy rosół powinien się gotować długo i na wolnym ogniu. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu przy najbliższej, większej okazji by samemu przekonać się o jego wyjątkowości!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 9-11 porcji)
Królewski rosół z perliczki, wołowiny i kurczaka
Jeżeli zależy Wam, aby rosół miał bardziej intensywną barwę, opal palnikiem kulinarnym cebule, które wrzucasz do rosołu. Możecie również mocno je podsmażyć na patelni z odrobiną masła klarowanego, jednak wtedy do rosołu dodacie również nieco maślanego smaku.
Królewski rosół z perliczki, wołowiny i kurczaka koniecznie podawaj z drobnym makaronem (np. nitki). Możesz dodatkowo dodać do talerza z rosołem, pokrojoną marchewkę z rosołu, posiekaną natkę pietruszki a nawet kawałek suszonego grzybka, również wyciągniętego z rosołu.
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Spodziewasz się gości? Organizujesz domówkę a może wyprawiasz urodziny? Pewnie szukasz inspiracji na przekąski na imprezę na zimno i ciepło,…
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Pewne wyjścia w góry szybko się zapomina, mimo pięknych widoków, wspaniałych krajobrazów i przygody. Inne zapadają w pamięć na bardzo…
Jesień to idealna pora roku na jednodniowe wyjazdy. Postanowiliśmy wykorzystać dobrą pogodę i ruszyliśmy w miejsca, które mieliśmy niemal tuż…