Niepowtarzalne pomysły na owsianki z dodatkami
Poznaj pomysły na owsianki i odkryj dzięki nim zdrowe i pożywne śniadania oraz desery, które nie wymagają ani dużo czasu,…
Wczesna zima, kapusta kiszona to teraz produkt idealny do wykorzystania. Dlatego wybór padł na kapuśniak, oczywiście na żeberkach wieprzowych. Zobaczcie mój przepis i spróbujcie sami! Mówią, że wychodzi rewelacyjny!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 10 porcji)
Klasyka. Kapuśniak na żeberkach wieprzowych
Najlepsza kiszona kapusta to ta domowa. Wydaje się, że jaj zrobienie jest trudne, wymaga drewnianej beczki i kapusty prosto z pola. Oczywiście takie wykonanie jest pewnie najdoskonalsze ale można ją zrobić nawet w mieszkaniu w bloku – sprawdź mój przepis na kapustę kiszoną w słoiku.
Kapuśniak podajemy na gorąco w głębokim talerzu. Na wierzchu układamy żeberko z zupy. Można jeszcze posypać kapuśniak świeżo posiekanym koperkiem jeżeli ktoś lubi.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Poznaj pomysły na owsianki i odkryj dzięki nim zdrowe i pożywne śniadania oraz desery, które nie wymagają ani dużo czasu,…
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Niemalże w sercu Wielkopolski, pośród niekończących się pól, kojących wzrok swoimi rożnymi kolorami w zależności od pory roku stoi romantyczny,…
Całe polskie wybrzeże jest wyjątkowe ale jedno miejsce szczególnie zapisało się w moim sercu: Rowy – atrakcje, które w nich…