Pomysły na dodatki do obiadu!
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Domowe sushi, obok ramenu, spaghetti carbonara czy pad thai-a to kolejny przepis, wokół którego toczy się wojna kulinarnych tradycjonalistów z tymi, którzy z zamiłowania do gotowania, modyfikują te przepisy pod własne możliwości i upodobania. Smutna prawda jest taka, że nawet zdobywając najlepsze jakościowo produkty nie jesteśmy w stanie idealnie odtworzyć smaku i charakteru tych dań w naszej, domowej kuchni. Dlatego właśnie wychodzę z założenia, że róbmy je tak jak lubimy i potrafimy!
Mój przepis na domowe sushi, właśnie taki jest! Nie trzymam się tutaj sztywnych zasad, dobieram składniki tak by całość najbardziej mi smakowała i nie spinam się, że robię coś “nieoryginalnie”. Dobór składników uwzględnia to, co możemy dostać na sklepowych półkach w naszym kraju i nie zostawić przy okazji tych zakupów całych oszczędności. Jednak mimo tego, możecie stworzyć takie domowe sushi, jakie przypadnie do Waszych gustów! Zatem nie ma co czekać, do dzieła!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania około 30-35 maków (hosomaków lub futomaków))
Domowe sushi. Przepis dla początkujących
Bardzo trudno znaleźć w naszym kraju świeżego tuńczyka czy łososia, a jeżeli już uda Wam się takie ryby dostać ich cena będzie kosmiczna! Dlatego nie bójcie się używać ryb już przetworzonych np. wędzonych, pieczonych czy zamkniętych w puszkach.
Domowe sushi, niezależnie czy hosomaki, futomaki czy jakiekolwiek inne podawaj razem z sosem sojowym, pastą wasabi i marynowanym imbirem.
#TAGI
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Znajdź rozwiązanie cotygodniowego problemu, czyli co zrobić na obiad na piątek bez mięsa! Skorzystaj z moich pomysłów i przepisów by…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Przychodzi taki czas, że ani pogoda ani okoliczności nie zachęcają do wyjazdu i zwiedzania niezwykłych zakątków Polski. Dla prawdziwych maniaków…
Pałac Jankowice to XIX-wieczna willa, która w ostatnich latach przemieniła się w wyjątkowe miejsce spotkań, w którym każdy znajdzie coś…