Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Domowy przepis na pieczeń rzymską to rozwiązanie problemu nudnego okładu na chleb! Dzięki niemu przygotujemy pyszną mięsną przekąskę, którą potem możemy wykorzystać do przygotowania kanapek, drugiego śniadania do pracy czy szkoły lub kolacji. Samo przygotowanie pieczeni nie jest trudne, jednak wymaga nieco czasu, bo dzięki schłodzeniu pieczeń po pierwsze będzie się lepiej kroiła a po drugie, będzie można pozbawić jej większej ilości wytopionego tłuszczu. Dlatego jeżeli znudziły Wam się już gotowe wędliny czy pasztety, wypróbowaliście już domowych wędlin z szynkowaru np. domowej szynki drobiowej z szynkowaru lub szynki z indyka z szynkowara, a macie ochotę na kolejny mięsny przysmak na chleb, wypróbujcie właśnie ten przepis!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 5 pieczeni)
Domowy przepis na pieczeń rzymską
Przepis na pieczeń rzymską ma wiele modyfikacji, np. poprzez dodanie jajka, warzyw itp. Jednako to właśnie powyższy (mięsny) przepis na pieczeń rzymską pozwala nam przygotować przekąskę, która najdłużej zachowa świeżość.
Wykorzystując przepis na pieczeń rzymską, przygotujesz doskonały mięsny okład na chleb, dzięki któremu zamienisz kupne szynki na domowe wyroby. Pieczeń rzymską podawaj najlepiej na świeżym, domowym pieczywie np. kawałku chleba razowego czy chleba pszennego z żurawiną, a dodatkowo możesz do kanapek z pieczenią podać również świeże warzywa: sałatę, pomidora, ogórka czy rzodkiewkę.
#TAGI
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Poznaj pomysły na owsianki i odkryj dzięki nim zdrowe i pożywne śniadania oraz desery, które nie wymagają ani dużo czasu,…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Śródka w Poznaniu choć jest niewielką dzielnicą, skrywa w sobie wielką historię i dziesiątki wyjątkowych miejsc. Odwiedzając ten zakątek miasta…
“Pół litra” pił każdy z nas, ale niewielu wie jak owe “pół litra” powstaje. Muzeum Gorzelnictwa w Turwi, mieszczące się…