Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Domowy przepis na pieczeń rzymską to rozwiązanie problemu nudnego okładu na chleb! Dzięki niemu przygotujemy pyszną mięsną przekąskę, którą potem możemy wykorzystać do przygotowania kanapek, drugiego śniadania do pracy czy szkoły lub kolacji. Samo przygotowanie pieczeni nie jest trudne, jednak wymaga nieco czasu, bo dzięki schłodzeniu pieczeń po pierwsze będzie się lepiej kroiła a po drugie, będzie można pozbawić jej większej ilości wytopionego tłuszczu. Dlatego jeżeli znudziły Wam się już gotowe wędliny czy pasztety, wypróbowaliście już domowych wędlin z szynkowaru np. domowej szynki drobiowej z szynkowaru lub szynki z indyka z szynkowara, a macie ochotę na kolejny mięsny przysmak na chleb, wypróbujcie właśnie ten przepis!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 5 pieczeni)
Domowy przepis na pieczeń rzymską
Przepis na pieczeń rzymską ma wiele modyfikacji, np. poprzez dodanie jajka, warzyw itp. Jednako to właśnie powyższy (mięsny) przepis na pieczeń rzymską pozwala nam przygotować przekąskę, która najdłużej zachowa świeżość.
Wykorzystując przepis na pieczeń rzymską, przygotujesz doskonały mięsny okład na chleb, dzięki któremu zamienisz kupne szynki na domowe wyroby. Pieczeń rzymską podawaj najlepiej na świeżym, domowym pieczywie np. kawałku chleba razowego czy chleba pszennego z żurawiną, a dodatkowo możesz do kanapek z pieczenią podać również świeże warzywa: sałatę, pomidora, ogórka czy rzodkiewkę.
#TAGI
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Jak w wielu polskich miastach, również i w Poznaniu na okres poprzedzający święta Bożego Narodzenia, na jednym z dużych placów…
Nasz jednodniowy wypad po okolicach Poznania, dotarł do drugiego celu na mapie! Po zobaczeniu najważniejszych miejsc w Wielkopolskim Parku Narodowym,…