Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je „Miesiąc bez…
Bób to gwiazda letniego sezonu. Gotujemy go tylko kilka razy w roku, a niektórzy z nas gotują go tylko raz. Dlatego to nie wstyd zapytać: jak ugotować bób? Oto odpowiedź!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 4 porcji)
Gotowany bób, czyli jak ugotować bób?
Bób gotuj na bieżąco. Na drugi dzień gotowany bób nie jest już taki smaczny, jak świeżo przygotowany. Jeżeli jednak zostanie Ci trochę bobu możesz przygotować Tagliatelle z bobem.
Jak ugotować bób już wiadomo, zostało jeszcze podpowiedzieć jak go podać. Sposobów jest kilka, ja najchętniej wybieram podanie bobu bez żadnych dodatków. Choć można go podać z masłem, koperkiem lub czosnkiem.
Ja dodatkowo polecam przygotować pieczywo czosnkowe, które dobrze się komponuje i jest ciekawym dodatkiem.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je „Miesiąc bez…
Poznaj pomysły na owsianki i odkryj dzięki nim zdrowe i pożywne śniadania oraz desery, które nie wymagają ani dużo czasu,…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
To był piękny dzień! Wiedzieliśmy, że Nowe ZOO w Poznaniu to cudowne miejsce, ale to co zobaczyliśmy wprawiło nas w…
Pewne wyjścia w góry szybko się zapomina, mimo pięknych widoków, wspaniałych krajobrazów i przygody. Inne zapadają w pamięć na bardzo…