Miesiąc bez słodyczy i niezdrowego jedzenia. Przyłącz się!
Pewnie nie raz słyszałeś że od słodyczy, fast food-ów czy gotowego sklepowego jedzenia się tyje. Też to słyszałem dlatego postanowiłem…
Faszerowane łódeczki cukinii to ciekawa choć nie jedyna forma podania tego dania. Dla odmiany przedstawiam Wam, że cukinia faszerowana może być również przygotowana w wydaniu pionowym:) Choć oczywiście wygląd nie wpływa na smak, potrafi jednak zaciekawić i zaintrygować twoich domowników i gości. Najważniejszy jest jednak smak! O niego w tym przepisie nie musicie się martwić, ponieważ cukinie nadziałem farszem mięsnym z dodatkiem przecieru pomidorowego i sera feta. Może się Wam wydawać, że to nietypowe połączenie ale jak spróbujecie tego połączenia, będziecie zachwyceni, podobnie jak byliśmy My. Wypróbujcie koniecznie ten przepis, bo to jeden z pewniaków w moim przepiśniku!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 4 porcji)
Cukinia faszerowana
Do tego przepisu najlepsze będą długie i smukłe cukinie. Średnio nadają się również cukinie przerośnięte lub bardzo duże i o nieregularnym kształcie. Z tych mniej foremnych polecam zrobić przepyszne leczo cukiniowe.
Cukinia faszerowana to sycące danie, które nie wymaga dodatków. Jeżeli jednak chciałbyś dodać do niej coś extra, polecam pieczywo czosnkowe i szklankę kefiru lub zsiadłego mleka.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Pewnie nie raz słyszałeś że od słodyczy, fast food-ów czy gotowego sklepowego jedzenia się tyje. Też to słyszałem dlatego postanowiłem…
Znajdź rozwiązanie cotygodniowego problemu, czyli co zrobić na obiad na piątek bez mięsa! Skorzystaj z moich pomysłów i przepisów by…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Arboretum w Kórniku to najstarszy ogród dendrologiczny w kraju, mogący pochwalić się również najbogatszą kolekcją roślin drzewiastych w tej części…
Muzeum Wikliniarstwa i Chmielarstwa w Nowym Tomyślu to miejsce, które przybliża historię, lokalne rzemiosło oraz prezentuje niesamowite plecionkarskie arcydzieła jak…