Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Muszę się Wam przyznać, że pierogi z serem nie są moim numerem jeden wśród pierogów, ale na pewno zajmują bardzo wysokie miejsce wśród ulubionych! Pierwszym wyborem są pierogi z mięsem, jednak kiedy nachodzi ochota na słodki obiad, pierogi z serem są idealne! Zawsze kiedy robię pierogi korzystam z przepisu na idealne ciasto do pierogów i podobnie jest i w tym przepisie, gdzie skupiam się głównie na serowym farszu. A ten powinien być słodki, wyraźnie twarogowy i kremowy, czyli dokładnie taki, jaki otrzymacie przygotowując pierogi z serem według tego przepisu. Zatem do dzieła:)
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania ok. 40 pierogów)
Pierogi z serem
Jeżeli chcesz zamrozić pierogi z serem, by zostały “awaryjnym” obiadem, wyciągaj je z wrzątku jak tylko wypłyną na powierzchnię wody. Za pomocą łyżki cedzakowej przekładaj je do miski z zimną wodą (hartowanie). Następnie po około minucie studzenia w zimnej wodzie, odcedź je i przełóż na talerz. Aby pierogi się nie sklejały, możesz lekko posmarować je olejem, np. rzepakowym. Tak przygotowane pierogi, umieść w pojemnikach lub woreczkach do mrożenia, pamiętając by od razu je poporcjować. Zamroź i wyciągaj kiedy tylko potrzeba.
Jak przygotować zamrożone pierogi? Wrzuć do posolonego wrzątku, zamrożoną porcję pierogów i gotuj 2 minuty od momentu ich wypłynięcia.
Dokładnie w taki sam sposób możesz postępować z innymi pierogami, na przykład tymi z mięsnym farszem.
Gotowe pierogi z serem, dla mnie najlepiej smakują polane podsmażoną na maśle bułką tartą. Znam jednak takich co wolą jeść pierogi, posypane cukrem zamiast bułeczką.
#TAGI
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Poznaj pomysły na owsianki i odkryj dzięki nim zdrowe i pożywne śniadania oraz desery, które nie wymagają ani dużo czasu,…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Skansen Filmowe Soplicowo to jedyny w kraju skansen filmowy, w którym będziecie mogli zobaczyć oryginalną filmową scenografię, stworzoną specjalnie dla…
Poznajcie jedną z najbardziej znanych nadmorskich miejscowości Pomorza Zachodniego – Rewal – atrakcje, które znajdziecie w samym mieście i okolicy…