Pomysły na dodatki do obiadu!
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Jeżeli zależy Wam na ugotowaniu czegoś, co z jednej strony rewelacyjnie się prezentuje a z drugiej jest niezwykle smaczne, skorzystajcie z tego przepisu i pozwólcie, że pieczony kurczak faszerowany pieczarkami zostanie główną gwiazdą Waszego obiadu! Oczywiście najważniejszym składnikiem w tym przepisie są pieczarki, które nadają swój aromat zarówno farszowi jak i mięsu, które dodatkowo z racji pieczenia kurczaka w całości pozostaje soczyste. Największym zaskoczeniem jest jednak sam farsz, który wyciągnięty i pokrojony na mniejsze części jest sam w sobie doskonałym dodatkiem do soczystego mięsa kurczaka. Przekonajcie się sami i wypróbujcie przepis przy najbliższej okazji.
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 8-12 porcji)
Pieczony kurczak faszerowany pieczarkami
Jeżeli zależy Wam by pieczarkowy farsz faktycznie odrywał rolę ważnego dodatku do pieczonego kurczaka, przygotujcie go dzień wcześniej i po upieczeniu wystudźcie i zostawcie na noc w lodówce. Na drugi dzień za zimno wyciągnijcie z wnętrza kurczaka farsz i podzielcie na mniejsze części, a następnie podzielcie również samego kurczaka. Odgrzejcie wszystko w mniejszych kawałkach w piekarniku i podajcie swoim gościom, pamiętając by każdy z nich, do kawałka mięsa dostał również odrobinę farszu pieczarkowego.
Pieczony kurczak faszerowany pieczarkami najlepiej postawić na stole w całości, ponieważ właśnie wtedy prezentuje się najbardziej efektownie. Oczywiście, później trzeba go (już mniej efektownie) podzielić na mniejsze kawałki, przy czym warto użyć nożyc kuchennych do krojenia mięsa. Jako dodatek polecam Wam domowe pieczone frytki z batatów i marchewki lub pieczone ziemniaki a dodatkowo pieczarki smażone na słodko.
Po więcej inspiracji na dodatki do obiadu zapraszam Was do wpisu: Pomysły na dodatki do obiadu!
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Niewielki Trzęsacz jest wielkim unikatem! Nie ma takiego drugiego miejsca w Polsce a może nawet w Europie, gdzie tak dosadnie…
Poznajcie wyjątkowo piękne uzdrowisko Kudowa-Zdrój, które swoje najciekawsze miejsca skrywa wśród palm! Poznajcie je z mojego wpisu w którym przybliżam…