serek chrzanowy

Serek chrzanowy na kanapki

Pasty i serki kanapkowe to doskonały pomysł, by codzienne śniadanie stało się wyjątkowo smaczne, przecież nie ma nic gorszego jak nuda na talerzu. Jednym z ciekawych pomysłów na śniadanie jest serek chrzanowy z dodatkiem ogórka kiszonego, który na kawałku domowego razowca, będzie doskonałym i smacznym pomysłem na poranny posiłek. Dodatkowym atutem jest wręcz banalny przepis, który jest również błyskawiczny w przygotowaniu, dzięki czemu przygotujesz go z samego rana, dosłownie w czasie gdy gotować się będzie woda na kawę czy herbatę! Ważna jest ilość dodanego po serka chrzanu, który reguluje „ostrość” pasty kanapkowej. Jeżeli nie przepadasz za intensywnie chrzanowym smakiem i aromatem, który dosłownie udrażnia nos, dodaj go nieco mniej niż podałem w przepisie:)

oznaczenia

kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność
autor bloga
Cześć, jestem Marcin!
Od ponad 30 lat podróżuję po Polsce, odkrywając jej najciekawsze zakątki i smaki. Swoimi mikropodróżniczymi odkryciami dzielę się z Wami od 2019 roku na moim blogu – kierunkowo.pl, starając się tworzyć najbardziej rzetelny blog podróżniczy o Polsce. Więcej o mnie przeczytacie tutaj
Reklama
Dzięki reklamom możliwe jest utrzymanie i rozwój bloga

SKŁADNIKI


  • 125 g drobnego twarogu półtłustego,
  • 3 łyżeczki śmietany 18%,
  • 1 kiszony ogórek,
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • gałązka koperku,
  • pół łyżeczki cukru,
  • sól, pieprz

(ilość produktów dla przygotowania 200 g serka)

WYKONANIE


  1. Do przygotowanej miski przełóż twaróg.
  2. Ogórka kiszonego pokrój w możliwie drobną kostkę i dodaj do twarogu.
  3. Następnie dodaj chrzan i dalej 3 łyżeczki śmietany.
  4. Dodaj do serka cukier i pokrojony, świeży koperek.
  5. Na samym końcu dodaj sól i pieprz.
  6. Wymieszaj całość tak aby powstał jednolity serek chrzanowy i gotowe!

Serek chrzanowy na kanapki

Serek chrzanowy
Serek chrzanowy
Serek chrzanowy
Serek chrzanowy
serek chrzanowy

MIEJ POD RĘKĄ


  • miseczkę,

CENNE RADY


Serek chrzanowy możesz również przygotować dzień wcześniej, dzięki czemu zaoszczędzisz chwilę z poranki i jeszcze szybciej przygotujesz śniadanie. Serek trzymaj przez noc w lodówce.

SPOSÓB PODANIA


Serek chrzanowy najlepiej będzie smakował podany na kawałku domowego pieczywa, np. mieszanego chleba razowego czy pszennego chleba z żurawiną.

CO MYŚLISZ O TYM PRZEPISIE?
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
logo przepiśnik przepisnik kierunkowo.pl