Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Kto jadł u “chińczyka” ten pewnie zastanawiał się co to za surówka, którą podają do niemal każdego dania… Chińska surówka zainspirowała także mnie, bo choć z wyglądu podobna do naszej surówki z białej kapusty, to zupełnie inna w smaku! Odtworzenie tego smaku w pewnym momencie było dla mnie najważniejszym wyzwaniem kulinarnym i po kilku próbach udało się! Efekty mojego próbowania i testowania widzicie poniżej w szczegółowym przepisie jak zrobić we własnym domu surówkę jak u Chińczyka na mieście! Kluczem do sukcesu była zalewa, przygotowana według konkretnych proporcji, ponieważ tylko wtedy smaki kwaśny i słodki idealnie ze sobą współgrały. Jak powinna zostać przygotowana idealna moim zdaniem chińska surówka, dowiecie się z poniższego przepisu! Zatem śmiało do dzieła:)
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 5-6 porcji)
Chińska surówka z białej kapusty z sosem słodko-kwaśnym
Jeżeli chcesz przygotować surówkę chińską na więcej niż jeden dzień, nie łącz od razu warzyw i zalewy. Najlepiej zalewę dodać do warzyw tuż przed podaniem, dzięki temu zalewa nie zmiękczy warzyw i będą one nadal chrupiące.
Chińska surówka z białej kapusty z zalewą słodko-kwaśną do doskonały dodatek do azjatyckiego obiadu i nie tylko. Świetnie sprawdzi się do dań kuchni azjatyckiej, np. karkówki w sosie słodko-kwaśnym, jak również typowo polskich kotletów z piersi kurczaka.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Poznajcie moje pomysły na uroczysty obiad w niedzielę lub inny świąteczny dzień! Choć nie jestem entuzjastą szczególnie wystawnego życia i…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Opactwo Benedyktynów w Lubiniu to unikatowy zabytek, położony wśród malowniczych pól i łąk wielkopolskiej wsi, którego historia liczy sobie blisko…
Jednodniowy wyjazd do Bydgoszczy okazał się doskonałym pomysłem! Oczywiście jak przypuszczałem jeden dzień nie wystarczy by zobaczyć wszystko, co przygotowano…