Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Bardzo popularna w ostatnich latach przyprawa do kebabu, najczęściej trafia do naszych domów jako gotowa mieszanka. Oczywiście co firma to troszeczkę inny smak oraz skład przyprawy. Dlatego osobiście wolę takie mieszanki przygotowywać samemu, dokładnie tak jak lubię. Już wcześniej dodałem do przepiśnika przyprawę do gulaszu oraz mięsa mielonego, a teraz przyszedł czas by podzielić się z Wami przyprawą do kebabu. Jej wykonanie to prościzna a składniki bez problemu dostaniecie w niemal każdym sklepie. Tym bardziej zachęcam do jej przygotowania i cieszenia się smakiem kebabu dokładnie tak jak lubicie! Dzięki przygotowanej domowej przyprawie do kebabu, będziecie mieś pewność, że jest to mieszanka bez chemicznych wzmacniaczy smaku oraz innych ulepszaczy.
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 6 łyżeczek przyprawy do kebabu)
Domowa przyprawa do kebabu
Przyprawę możesz przechowywać w szczelnym pojemniku (najlepiej słoiczku), dzięki czemu nie musisz martwić się, że porcja przyprawy okazała się zbyt duża lub że przyprawa straci smak i aromat w czasie, gdy nie będziesz jej używał.
Oczywiście możesz zmienić proporcje przyprawy pod swój smak. Podane przeze mnie składniki i ich ilości to jest przepis na przyprawę, która najbardziej mi zasmakowała. A przecież nie każdemu smakuje to samo.
Przyprawa do kebabu to dopiero początek gotowania. Wykorzystaj ją do przygotowania innych przepisów na gotowe dania np. Domowa tortilla kebab – lepsza niż na mieście.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Poznaj pomysły na owsianki i odkryj dzięki nim zdrowe i pożywne śniadania oraz desery, które nie wymagają ani dużo czasu,…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Twierdza Srebrna Góra od lat chodziła mi po głowie. Pierwszy raz usłyszałem o niej, gdy kilkanaście lat temu, gdy byłem…
Planowana na prędce i w małym zamieszaniu w związku z epidemią, mikropodróż po Dolnym Śląsku okazała się dokładnie tym, co…