Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Gulasz wołowy z warzywami to niemal klasyczne danie jednogarnkowe, które oprócz tego, że jest wygodne w przygotowaniu jest także pożywne, sycące oraz bogate w różne cenne dla naszego zdrowia składniki. Podstawą tego gulaszu jest niespiesznie duszone mięso wołowe, które gotowane w towarzystwie warzyw i przypraw dosłownie przenika bogactwem smaków, jednocześnie stają się tak miękkie, że dosłownie rozpływa się w ustach. Dzięki warzywom dodanym do gulaszu, danie to staje się pełnowartościowym posiłkiem, które poskromi głód nawet największych głodomorów! Poznajcie mój przepis na gulasz wołowy z warzywami!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 10 porcji)
Gulasz wołowy z warzywami. Treściwy i rozgrzewający!
Jak łatwo i szybko obtoczyć pokrojone na gulasz mięso. Użyjcie kuchennego pojemnika z przykryciem! Wrzućcie do niego najpierw mąkę a później pokrojone mięso. Zamknijcie szczelnie pojemnik a następnie trzymając jedną ręką za pojemnik a drugą za pokrywkę, energicznie potrząsajcie nim przez około 15-20 sekund. Po tym czasie wszystkie kawałki mięsa powinny być już obtoczone:)
Przygotowane ziemniaki (już obrane i pokrojone) w czasie, gdy czekacie aby dodać je do gulaszu, wrzućcie do miski z zimną wodą. Dzięki temu nie stracą swojego koloru.
Gulasz wołowy z warzywami, przygotowany według mojego przepisu to kompletne i sycące danie obiadowe, które możecie podać bez żadnych dodatków. Gdyby ktoś chciał jednak dorzucić coś extra to tego dania, polecam podać kiszone ogórki albo przygotowane w domu świeże pieczywo, np. bułki razowe lub bagietki z masłem czosnkowym.
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
W Lądzie na Wartą jest takie jedno miejsce, z którego można dostrzec niemal wszystkie najciekawsze zakątki tej niezwykłej miejscowości. To…
Pewnie niewielu z Was wie, że za złamaniem szyfru legendarnej niemieckiej ENIGMY stali poznańscy matematycy, czym mogli przyczynić się do…