przepiśnik

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

Wiadomo gdzie są podobno najlepsze cheeseburgery. Bar czy jak kto woli restauracja mieszcząca się zazwyczaj pod wielką literą „M”, faktycznie jest dobra w ich przygotowaniu. Ale ja pokażę Wam jak przygotować lepsze, domowe cheeseburgery! Trzymajcie przepis i próbujcie! Warto!

kategoria przepisu: ,

czas przygotowania:

trudność:

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

składniki

  • 4 bułki pszenne, najlepiej z sezamem,
  • 4 burgery, przygotowane według mojego przepisu,
  • 1 mała cebula,
  • 4 plastry sera, najlepiej cheddara,
  • 2 małe ogórki konserwowe,
  • musztarda delikatesowa,
  • ketchup,
  • 150 ml wrzątku,
(ilość produktów dla przygotowania 4 cheeseburgerów)

wykonanie

  1. Przygotowanie cheeseburgerów zacznij od obrania i pokrojenia, najdrobniej jak potrafisz cebuli. Wrzuć ją do przygotowanego naczynia i zalej wrzątkiem na 3 minuty. Po tym czasie odcedź na sitku.
  2. Przekrój bułki na dwie połówki i ułóż przekrojoną stroną na dużej patelni. Postaw ją na średnim ogniu.
  3. Na małej patelni usmaż burgery, zgodnie z moim przepisem.
  4. W czasie jak smażą się bułki i burgery pokrój ogórki w plasterki.
  5. Gdy bułki się już opieką, ściągnij z patelni spód bułki i połóż na desce lub talerzu.
  6. Następnie połóż na nim usmażonego burgera.
  7. Na burgera połóż możliwie szybko plasterek sera, dzięki czemu zdąży się lekko stopić.
  8. W dalszej kolejności ułóż plasterki ogórka (3-5 plasterków, przygotowanych np. według mojego przepisu) i posyp sparzoną cebulką.
  9. Na środek dodaj pół łyżeczki musztardy i dodatkowo polej całość po wierzchu ketchupem.
  10. Przykryj wszystko opieczonym wierzchem bułki. Gotowe!

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

zdjęcia

zostań po więcej!

Jestem również na

Jesteś u mnie pierwszy raz? Pozwól, że przedstawię Tobie mojego bloga!

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

przyda się podczas gotowania

  • dużą i małą patelnię,
  • kubek lub inne naczynie o pojemności ok. 200 ml,
  • małe sitko,

sposób podania

Cheeseburgery możesz podać jak w „ulubionym” barze, czyli z colą i frytkami. Oczywiście nie jest to zbytnio zdrowe, dlatego skoro jesteś w domu możesz trochę uzdrowić ten zestaw, podając cheeseburgery z frytkami z batatów i marchewki i szklanką zdrowego soku. Uwierz mi, że tak podane smakują dokładnie tak samo obłędnie!

cenne rady

W przygotowaniu cheeseburgera liczy się czas. Dlatego w momencie jak będziesz składać wszystkie składniki kanapki, poszczególne części muszą być już gotowe do układania. Dlatego pokrój ogórki wcześniej, podobnie wcześniej przygotuj cebulę oraz wyciągnij ser, musztardę i ketchup z lodówki.

zobacz również
znajdź podobne przepisy

podobne przepisy oznaczone tagiem: ,

inspiracje na przepisy z użytymi składnikami: , , ,

poradniki kulinarne
To ważne!

Pomogłem lub zainspirowałem?

Postaw mi wirtualną kawę lub podaj wpis dalej! By udostępnić go w social mediach, użyj jednego z poniższych przycisków!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Każdy, nawet najdrobniejszy gest z Waszej strony, którym doceniacie moją pracę strasznie motywuje i daje poczucie, że to co robię ma sens oraz jest da Was wartościowe. Dlatego jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem Wam swoim blogiem, zachęcam do odwdzięczenia się komentarzem, udostępnieniem, dołączeniem do społeczności kierunkowo.pl w social mediach czy postawieniem kawki!

Możesz również zapisać się newslettera, dzięki któremu zawsze będziesz wiedział o nowych wpisach a także otrzymasz dodatkowe korzyści jak rabaty i darmowe materiały!

Znajdziesz mnie również w social mediach: Facebook, twitter, Instagram. Bedzie mi bardzo miło jak dołączysz do obserwujących!

Dziękuje, że wpadłeś! Zapraszam częściej:)

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x