Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

Wiadomo gdzie są podobno najlepsze cheeseburgery. Bar czy jak kto woli restauracja mieszcząca się zazwyczaj pod wielką literą „M”, faktycznie jest dobra w ich przygotowaniu. Ale ja pokażę Wam jak przygotować lepsze, domowe cheeseburgery! Trzymajcie przepis i próbujcie! Warto!

kategoria przepisu: ,

czas przygotowania:

trudność:

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

składniki

  • 4 bułki pszenne, najlepiej z sezamem,
  • 4 burgery, przygotowane według mojego przepisu,
  • 1 mała cebula,
  • 4 plastry sera, najlepiej cheddara,
  • 2 małe ogórki konserwowe,
  • musztarda delikatesowa,
  • ketchup,
  • 150 ml wrzątku,
(ilość produktów dla przygotowania 4 cheeseburgerów)

wykonanie

  1. Przygotowanie cheeseburgerów zacznij od obrania i pokrojenia, najdrobniej jak potrafisz cebuli. Wrzuć ją do przygotowanego naczynia i zalej wrzątkiem na 3 minuty. Po tym czasie odcedź na sitku.
  2. Przekrój bułki na dwie połówki i ułóż przekrojoną stroną na dużej patelni. Postaw ją na średnim ogniu.
  3. Na małej patelni usmaż burgery, zgodnie z moim przepisem.
  4. W czasie jak smażą się bułki i burgery pokrój ogórki w plasterki.
  5. Gdy bułki się już opieką, ściągnij z patelni spód bułki i połóż na desce lub talerzu.
  6. Następnie połóż na nim usmażonego burgera.
  7. Na burgera połóż możliwie szybko plasterek sera, dzięki czemu zdąży się lekko stopić.
  8. W dalszej kolejności ułóż plasterki ogórka (3-5 plasterków, przygotowanych np. według mojego przepisu) i posyp sparzoną cebulką.
  9. Na środek dodaj pół łyżeczki musztardy i dodatkowo polej całość po wierzchu ketchupem.
  10. Przykryj wszystko opieczonym wierzchem bułki. Gotowe!

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

sposób podania

Cheeseburgery możesz podać jak w „ulubionym” barze, czyli z colą i frytkami. Oczywiście nie jest to zbytnio zdrowe, dlatego skoro jesteś w domu możesz trochę uzdrowić ten zestaw, podając cheeseburgery z frytkami z batatów i marchewki i szklanką zdrowego soku. Uwierz mi, że tak podane smakują dokładnie tak samo obłędnie!

cenne rady

W przygotowaniu cheeseburgera liczy się czas. Dlatego w momencie jak będziesz składać wszystkie składniki kanapki, poszczególne części muszą być już gotowe do układania. Dlatego pokrój ogórki wcześniej, podobnie wcześniej przygotuj cebulę oraz wyciągnij ser, musztardę i ketchup z lodówki.

przyda się podczas gotowania

  • dużą i małą patelnię,
  • kubek lub inne naczynie o pojemności ok. 200 ml,
  • małe sitko,

znajdź podobne przepisy

kategoria przepisu: ,

użyte składniki: , , ,

Cheeseburgery lepsze niż… wiecie gdzie!

zobacz również!

sprawdź podobne przepisy

najświeższe przepisy

To ważne!

Uważasz, że to rzetelnie przygotowany, ciekawy i pomocny wpis – podaj go dalej!

Każdy, nawet najdrobniejszy gest z Waszej strony, którym doceniacie moją pracę strasznie motywuje i daje poczucie, że to co robię ma sens i jest wartościowe. Dlatego jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem Wam swoim blogiem, zachęcam do odwdzięczenia się komentarzem, udostępnieniem czy dołączeniem do społeczności kierunkowo.pl w social mediach. Wpis możesz udostępnić za pomocą poniższych przycisków, gdzie automatycznie zostaniesz przeniesiony do wybranego serwisu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Przypominam również o powiadomieniach email, social mediach: Facebook, twitter, Instagram, gdzie również publikuje wiele ciekawostek, informacji oraz przemyśleń.

Dziękuje, że wpadłeś! Zapraszam częściej:)

Odkryj życie pełne pasji!
To co robimy?

FACEBOOK

Zostań Patronem bloga!

Pomóż w rozwoju bloga symbolicznym 5 zł!

POWIADOMIENIA EMAIL!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach oraz dowiaduj się o nowościach na kierunkowo.pl wprost na swój adres emial! Bez żadnego spamu?
Dołącz do grona moich stałych czytelników!

.

więcej przepisów!

tag: slow fast food

POWIADOMIENIA EMAIL!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach oraz dowiaduj się o nowościach na kierunkowo.pl wprost na swój adres emial! Bez żadnego spamu?
Dołącz do grona moich stałych czytelników!

.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x