Dieta bez diety! Proste zasady i sprawdzone przepisy!
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Grzyby marynowane w occie to jeden z przysmaków mojego późnego dzieciństwa. Oczywiście jako kilkuletnie dziecko nie zajadałem się grzybami, ale kiedy pozwolono mi już ich spróbować, grzyby marynowane w occie stały się jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu. Niestety nigdy nie było ich wystarczająco dużo, aby gościły często na stole dlatego też były swego rodzaju przysmakiem ekskluzywnym:) Do dzisiaj, obok oczywiście grzybów suszonych przygotowuję również grzyby marynowane w occie starając się zachować dokładnie ten smak, który pamiętam z domu mojej babci! Poznajcie zatem przepis na grzyby marynowane, dzięki któremu w swojej kuchni przygotujecie wyjątkową kwaśno-słodką grzybową przekąskę, pasującą doskonale do niejednego obiadu!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 8-9 słoików grzybów marynowanych (po ok. 300 ml))
Grzyby marynowane w occie. Przepis jak u babci!
A co jak zbierzecie więcej niż 1 kilogram malutkich grzybów, najlepiej nadających się do octu? Po prostu przygotujcie więcej zalewy i przygotujcie więcej tego grzybowego przysmaku. Orientacyjnie na 1 kg grzybów potrzebne jest ok. 1,3 – 1,5 litra zalewy (z podanych wyżej ilości składników powinno wyjść Wam około 1,4 litra zalewy).
Grzyby marynowane w occie są gotowe do podania na stół dosłownie od razu po otwarciu słoika. Możecie je jednak nieco odsączyć od zalewy, podając same grzybki w niewielkiej miseczce, do której warto dołączyć mały widelczyk (grzyby marynowane są śliskie). Grzyby marynowane w occie sprawdzą się doskonale jako dodatek do dań mięsnych np. tradycyjnego kotleta schabowego, smażonej piersi z kaczki, pieczonego filetu z indyka czy bitek schabowych.
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Palmiarnia w Poznaniu to największa jednocześnie jedna z najstarszych palmiarni w kraju! To nie tylko doskonały pomysł na spędzenie ciekawego…
Twierdza Srebrna Góra od lat chodziła mi po głowie. Pierwszy raz usłyszałem o niej, gdy kilkanaście lat temu, gdy byłem…