Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Lubię wątróbkę i chętnie robię ją na obiad. Po za smakiem, lubię to, że jest prosta i szybka w przygotowaniu oraz akurat w mojej rodzinie zawsze mile widziana na stole. Zazwyczaj przygotowuję ją z cebulą i jabłkiem (sprawdź przepis: Smażona wątróbka z cebulą i jabłkiem) ale by nie było nudo mam jeszcze w zanadrzu jeszcze ten przepis! Smażona wątróbka z papryką i cebulą pozornie brzmi podobnie, jednak smakuje trochę inaczej. Po pierwsze dodatek papryki, po drugie smażenie saute sprawia, że smakowo to bardzo ciekawa propozycja obiadowa z wątróbką w roli głównej. Wypróbuj a nie pożałujesz!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 6-8 porcji)
Smażona wątróbka z papryką i cebulą
Podczas smażenia wątróbki możesz dodać na patelnię odrobinę wody, dzięki temu mięso nie będzie przywierać do dna oraz wątróbki na zrobią się suche.
Smażona wątróbka z papryką i cebulą doskonale smakuje razem z puree ziemniaczanym lub gotowanymi ziemniakami. Jeżeli nie przepadasz za ziemniakami, spróbuj pieczywa czosnkowego lub bagietek czosnkowych! Dodatkowo do takiego zestawu warto podać warzywny dodatek, np. surówkę z kapusty po chińsku czy pikle z curry. Po więcej pomysłów na dodatki do obiadu zapraszam do wpisu: Pomysły na dodatki do obiadu!
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Biskupin często nazywany jest polskimi Pompejami, bo właśnie tutaj w latach 30. ubiegłego stulecia dokonano sensacyjnego odkrycia zatopionego “miasta” –…
Jestem rozkochany w Ziemi Kłodzkiej od kiedy pierwszy raz dotarłem w te strony a był to chyba 2005 rok. Po…