Jak zrobić zakwas na chleb domowy? Przepis krok po kroku!
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Bywa tak, że brakuje pomysłu na obiad a co gorsze brakuje również składników w lodówce, z których można by stworzyć coś pysznego. Idąc do sklepu na zakupy dosłownie bez listy czy planu, narodził się pomysł na szybki obiad z pieczarkami, fasolą i jajkiem sadzonym, uzupełniony o chrupiąca rzodkiewkę, ziarna słonecznika oraz świeży szczypiorek. Sprawdził się doskonale i od tego momentu, gości w naszym menu coraz częściej. Jego sukces kryje się w niedługiej liście składników i banalnym przygotowaniu, które trwa maksymalnie kilkadziesiąt minut! Poznacie zatem przepis na szybki obiad z pieczarkami, fasolą i jajkiem sadzonym!
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 3 porcji)
Szybki obiad z pieczarkami, fasolą i jajkiem
Pieczarki smażcie do momentu, aż odparuje cała woda, którą puściły na skutek wysokiej temperatury. Dzięki temu, pieczarki trochę się przyrumienią a do po drugie, nie będziecie mieli “wodnistego sosu pieczarkowego”, jako niepożądanego dodatku do tego dania.
Szybki obiad z pieczarkami, fasolą i jajkiem sadzonym podawajcie od razu po przygotowaniu. Im cieplejszy, tym na więcej doznań smakowych możecie liczyć! Jeżeli porcja fasolki z pieczarkami pod jajeczną kołderką to da Was za mało, dodajcie do niej kawałek domowego pieczywa, np. domowego chleba dosłownie jak z piekarni czy doskonałego razowca własnej roboty. Dla spragnionych kolejnych kulinarnych doznań polecam dobre na każdą okazję pieczywo czosnkowe, aromatyczne i lekko wilgotne bagietki czosnkowe lub moje odkrycie ostatniego czasu – kotlety warzywne.
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Co powiecie na jeszcze ciepły, wilgotny w środku, wypełniony ulubionymi dodatkami i zamknięty w chrupiącej skórce bochenek chleba? To jak…
Dlaczego dieta bez diety? Bo lubię jeść, nie lubię wielkich ograniczeń i wyrzeczeń oraz nie mam cierpliwości do liczenia kalorii……
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Ogród Botaniczny w Poznaniu to miejsce niezwykle urzekające, różnorodne i stale się zmieniające! Dzięki temu stale zachwyca swoim bogactwem i…
Jesień to idealna pora roku na jednodniowe wyjazdy. Postanowiliśmy wykorzystać dobrą pogodę i ruszyliśmy w miejsca, które mieliśmy niemal tuż…