Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Holenderski kapsalon to dobrze nam znany kebab, podany dodatkowo z frytkami i zapieczony pod tartym serem. Właśnie dlatego na ulicy podawany jest w “sreberku”, czyli foremce aluminiowej. Na warstwę frytek, mięsa i sera, która jest zapieczona nakłada się stos świeżych warzyw i polewa ulubionym sosem. Oto cała receptura i przepis na kapsalon holenderski, ale spokojnie, niżej znajdziecie wszystko dokładnie rozpisane – krok po kroku:)
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 3 porcji)
Kapsalon holenderski, czyli kebab w sreberku
Aby frytki nie przywarły do aluminiowych foremek, wcześniej posmarujcie je niewielką ilością tłuszczu, np. oleju rzepakowego.
Po więcej przepisów na uliczny fast food, zapraszam Was do tagu #domowy fast food, w którym znajdziecie moje przepisy na dobrze Wam znane uliczne przysmaki, dzięki czemu przygotujecie je w swoim domu!
Kapsalon holenderski podaj gorący do ręki i zajadaj! Uważaj tylko, bo może być naprawdę gorący:) Oczywiście jak w przypadku każdego, szanowanego kebaba, powinniśmy mieć do wyboru “kilkadziesiąt” sosów do wyboru, dlatego i ja podpowiadam Wam kilka propozycji: Sos tzatziki, Sos śmietanowo-majonezowy czy Sos BBQ (sos barbecue)! Po więcej przepisów na sosy zapraszam Was do hasztagu #sosy i dipy.
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Poznajcie moje pomysły na uroczysty obiad w niedzielę lub inny świąteczny dzień! Choć nie jestem entuzjastą szczególnie wystawnego życia i…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Arboretum w Kórniku to najstarszy ogród dendrologiczny w kraju, mogący pochwalić się również najbogatszą kolekcją roślin drzewiastych w tej części…
Poznań rogalami stoi! Rogal świętomarciński to dzisiaj jedna z wizytówek Poznania, która nieśmiało wykracza poza Wielkopolskę i zdobywa coraz większą…