Miesiąc bez rozpusty. Podsumowanie i efekty wyrzeczeń
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Poznajcie przepis na moim zdaniem klasyczny sos tatarski, który sprawdzi się doskonale jako dodatek do wielu dań, wędlin, mięs czy nawet jajek na twardo. Nie istnieje jeden, tradycyjny czy klasyczny sos tatarski, jednak w swoim przepisie starałem się umieścić tylko te składniki, które w sosie tatarskim po prostu powinny się znaleźć zawsze. Jednak by nieco go odchudzić, użyłem jogurtu naturalnego, który zastąpił część majonezu. A dla Was co kryje się w przepisie na klasyczny sos tatarski? Napiszcie w komentarzu:)
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania około 200 ml sosu)
Klasyczny sos tatarski
Warto by klasyczny sos tatarski przed podaniem na stół, spędził noc w lodówce. Dzięki czemu smaki się jeszcze lepiej przenikną a sos będzie jeszcze bardziej pyszny.
Klasyczny sos tatarski nie jest samodzielnym daniem ale za to sprawdza się jako doskonały dodatek do jajek ugotowanych na twardo, wędlin (szczególnie polecam Wam domowe wędzone wędliny np.: wędzoną pierś z kurczaka, domowy schab wędzony czy domową wędzoną szynkę wieprzową lub przygotowane w szynkowarze np.: domowa szynka drobiowa z szynkowaru lub szynka z indyka z szynkowara) ale także jako dodatek do mięs obiadowych np. pieczonego filetu z indyka na obiad i do kanapki lub soczystej karkówki pieczonej. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do dań z grilla:)
inne przepisy z:
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Moje coroczne wyzwanie, które robię przez 30 dni poprzedzających święta Bożego Narodzenia, stało się niemal rytuałem. Nazwałem je “Miesiąc bez…
Znajdź rozwiązanie cotygodniowego problemu, czyli co zrobić na obiad na piątek bez mięsa! Skorzystaj z moich pomysłów i przepisów by…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
Całe polskie wybrzeże jest wyjątkowe ale jedno miejsce szczególnie zapisało się w moim sercu: Rowy – atrakcje, które w nich…
Niewielkie miasto nad Wartą, położone w zachodniej Wielkopolsce skrywa w sobie niezwykła historię, ciekawe zabytki i efektowne murale, którą zachwycą…