Pomysły na dodatki do obiadu!
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Dlaczego twierdzę, że domowe hamburgery są lepsze niż na mieście i dokładnie takie jak lubisz? Ponieważ możesz skomponować je samemu, dokładnie z tych składników, które lubisz lub akurat masz pod ręką. Hamburger to bardzo ogólna nazwa, która nie odnosi się do konkretnej kanapki jak np. cheeseburger, który każdy doskonale zna i wie co jest w środku:)
A co powinno znaleźć się wśród składników hamburgera? Na pewno bułka, burger, sałata, ulubione warzywa i oczywiście sos do hamburgerów! Im smaczniejsze będą poszczególne składniki tym lepszy będzie końcowy efekt, dlatego zachęcam aby burgery, sos czy bułki przygotować samodzielnie w domu. Jak to zrobić, przeczytacie poniżej.
OZNACZENIA
kategoria przepisu czas przygotowania trudność koszt wykonania kaloryczność(ilość produktów dla przygotowania 2 hamburgerów)
Domowe hamburgery. Dokładnie takie, jakie lubisz!
By domowe hamburgery lądowały ciepłe na stole, trzeba uwijać się z ich przygotowaniem! Dlatego warto przez wrzuceniem na patelnie burgerów i bułek, umyć, pokroić i przygotować wszystkie pozostałe składniki, by potem tylko sięgać po nie i układać.
Jak hamburger to… frytki i cola! Taki zestaw już chyba stał się standardem, dlatego dla tradycjonalistów polecam wypróbować przepis na domowe frytki z ziemniaków a dla łamiących schematy mam inną propozycję: frytki z batatów i marchewki oraz domową lemoniadę! Oczywiście dla większych głodomorów, polujących na duże zestawy polecam dodać domowe cheeseburgery, które moim zdaniem pomylicie z oryginałem:)
#TAGI
Drogi Czytelniku, miło mi, że dotarłeś do końca mojego wpisu! Jeśli pomógł on znaleźć niezbędne informacje, inspirację lub po prostu spodobało się Tobie, to co robię, będę wdzięczny, gdy wesprzesz mnie niewielkim napiwkiem stawiając wirtualną kawkę lub zostając Patronem bloga:)
poradniki kulinarne
Znasz ten ból głowy, kiedy główne danie na obiad już zaplanowane ale za Chiny Ludowe nie wiesz co podać do…
Znajdź rozwiązanie cotygodniowego problemu, czyli co zrobić na obiad na piątek bez mięsa! Skorzystaj z moich pomysłów i przepisów by…
Smakuj podróżując!
Odkrywaj nowe smaki oraz regionalne kuchnie podczas podróży! Daj się zainspirować i poznaj podróżnicze wpisy na kierunkowo.pl!
“Pół litra” pił każdy z nas, ale niewielu wie jak owe “pół litra” powstaje. Muzeum Gorzelnictwa w Turwi, mieszczące się…
Poznański Stary Rynek to miejsce, które jest tętniącym sercem miasta, bijącym od blisko 800 lat! Choć to najpopularniejsze miejsce w…